De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh

Ook hier is de bundel 'De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh' te bestellen. Deze bundel, met een sarcastische cyclus van tien tragische liefdesgedichten plus vier bonus tracks kost € 7,95 ex. verzendkosten à € 2,50. Bestellen kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar widaan@gmail.com
Vermeld in de onderwerpbalk 'bestelling bundel'. Ook is de bundel te koop bij optredens, zie daarvoor de lijst aan de linkerkant van deze pagina.
Bovendien is er een aantal verkooppunten van de bundel. De lijst wordt uitgebreid, maar de bundel is nu al te koop bij:
- Boekhandel Wilbro, Tegelen en Venlo
- Muziekwinkel Sounds, Venlo
- Museum Van Bommel Van Dam, Venlo
- Kantoorboekhandel van Heel, Tegelen
- Galerie New Untitled, Venlo
- Wijncafé Vin l'Eau, Venlo
- Boekhandel Koops, Venlo

zondag 13 mei 2007

Stadsgedicht nr. 2 'Kunst'


Het stadsgedicht waar ik nog altijd het meest over word aangesproken is toch wel 'Kunst', het gedicht dat een team van vrinden (waaronder ook ik) in de nacht van het Jocus Hofbal én het Oeles Prinsebal op een metershoog spandoek aan de Nedinscotoren wist te hangen. Om de kaping compleet te maken werd de Nedinscovlag vervangen door een piratenvlag.
Hier links de ontroerend mooie foto (dank Janneke). Het spandoek is ruim zes meter lang en ruim vier meter breed.
Provoceren is heerlijk, vandaar dat er linksboven op het spandoek staat: 'Bitte retournieren - 0615194883 Wiedersehen macht Freude'.
Het is overigens netjes geretourneerd en nu te huur. Bel mij.
Aanleiding voor het stadsgedicht was overigens niet alleen het feit dat er plannen zijn delen van het Nedinscocomplex te slopen (plannen die we overigens niet af hebben kunnen wenden) maar ook dat de krant het onderwerp Nedinsco in eerste instantie niet actueel genoeg vond.
Onder het mom van: 'Als er geen nieuws is moet je nieuws maken' is dus deze actie geboren. Het lukte, want enkele dagen later stond het in de krant:

Kunst

Het is al even ongewis
Wat met dit werk gebeuren gaat.
Ofschoon het er al heel lang staat;
U zat er zelf nog aan de dis.
U denkt dat kunst vervormbaar is,
Maar wat u nu toch weer begaat...
Wellicht komt mijn pleidooi te laat
Maar kunst? Nedinsco onbetwist!

Ziet u wel, het is toch niet
.........hetzelfde...............
Wanneer.............alleen
.....................de...............
Monumentale.........delen.....
Blijven..................staan.......


De vorm van het gedicht behoeft misschien een verklaring. Het betreft hier een Petrarkisch sonnet (ook wel Italiaans sonnet, en vernoemd naar de Italiaanse dichter Francesco Petrarca). Normaliter bestaat een Petrarkisch sonnet uit twee strofen, een van acht en een van zes regels. Het rijmpatroon hierbij is ABBAABBA CDECDE. In de eerste strofe lijkt dat vrij aardig te kloppen. De tweede strofe daarentegen bestaat uit wat losse woorden. Dat is omdat in het gedicht de niet-monumentale delen weggelaten zijn. En ja, u ziet, het is toch niet hetzelfde.

Geen opmerkingen: