De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh

Ook hier is de bundel 'De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh' te bestellen. Deze bundel, met een sarcastische cyclus van tien tragische liefdesgedichten plus vier bonus tracks kost € 7,95 ex. verzendkosten à € 2,50. Bestellen kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar widaan@gmail.com
Vermeld in de onderwerpbalk 'bestelling bundel'. Ook is de bundel te koop bij optredens, zie daarvoor de lijst aan de linkerkant van deze pagina.
Bovendien is er een aantal verkooppunten van de bundel. De lijst wordt uitgebreid, maar de bundel is nu al te koop bij:
- Boekhandel Wilbro, Tegelen en Venlo
- Muziekwinkel Sounds, Venlo
- Museum Van Bommel Van Dam, Venlo
- Kantoorboekhandel van Heel, Tegelen
- Galerie New Untitled, Venlo
- Wijncafé Vin l'Eau, Venlo
- Boekhandel Koops, Venlo

zaterdag 13 december 2008

Privé Weekend Story (EXCLUSIEF!)

Gisteren was ik weer in het kloppend hart van de wereldliteratuur, de Sjor in Roggel. Een keer per jaar zijn alle ogen gericht op dit pittoreske dorpje in het Leudal als bezoekers zich verdringen en grote literatoren hun bolides voorrijden voor alweer een editie van Open / Dicht, de literaire freakshow. Ook dit jaar was de presentatie in handen van de altijd flitsende QUIRIEN VAN HAELEN, ook dit jaar zat TANTE RIEK, beschermvrouwe van Open / Dicht, glunderend op de eerste rij te wachten op het spektakel.

Buiten gonsde het in het publiek. Wat zou er dit jaar weer gaan gebeuren? De wildste geruchten deden de ronde. Geruchten over kamelen, shoarma en iets met de trefwoorden harry mulisch, naakt, holle taart.
Aan de rode loper werd driftig gespeculeerd. Zojuist had HARRRRR VAN DE BEKKER de rode loper betreden. Lang was er in de bladen gediscussieerd over zijn outfit, en de conservatievelingen hadden toch gelijk gekregen. Dit jaar weer geen Viktor & Rolf, de klassieke blauwe blouse met hoofddeksel werd ook dit jaar weer gehandhaafd.

Toen de met leer bekleedde slee van Quirien van Haelen voorreed ging er een lichte gil van opwinding door het publiek: uit de wagen stapten niet alleen de Master of Ceremony himself, maar ook de illustere heren ERNEST VAN DER KWAST en DAAN DOESBORGH. Camera's flitsten, verslaggevers ratelden en journaille noteerde. Vooraf was de pers gebriefd vooral geen vragen te stellen aan Van Haelen over de hamsteraffaire, en Van der Kwast had te kennen gegeven geen vragen te beantwoorden over de polemiek tussen zijn goede vriend YUSUF EL HALAL en de epische SNOR van KADER ABDOLLAH.

Grote verrassing van de avond was De Koene Ridder. Deze prominent op het programma aanwezige naam had tot de nodige speculatie geleid in de pers. Wie zou er achter dit pseudoniem schuilen. Lang werd de naam van FRANK VAN PAMELEN genoemd, wiens naam een overduidelijk anagram is van 'De Koene Ridder'. Ook werd er gesuggereerd dat deze held te paard niemand minder was dan W.A. VAN BUREN, die onder zijn pseudoniem WILLEM-ALEXANDER CLAUS GEORGE FERDINAND PRINS VAN ORANJE, PRINS DER NEDERLANDEN, PRINS VAN ORANJE-NASSAU, JONKHEER VAN AMSBERG furore maakte met de vorig jaar verschenen en alom bekroonde bundel Franeker.

De aanwezige pers werd uitzinnig toen aan het licht kwam hoe virtuoos de programmering van Open / Dicht echter elk jaar weer in elkaar zit. Achter 'De Koene Ridder' bleek niemand minder te schuilen dan volksheld JOHN STOFFELS, die dan ook geheel terecht naar huis ging met de felbegeerde Pareltje In Je Moerstaal Wisselbokaal Voor Lokaal Talent. Dat had niemand aan zien komen. Bij het verlaten van het pand probeerde onze verslaggever nog een reactie te ontlokken aan de haastg het pand verlatende Quirien van Haelen, Daan Doesborgh en DJ SINTERKLAAS, maar zij wilden niets meer kwijt dan de cryptische boodschap 'tot volgend jaar'.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoezo dicht? Open moet het zijn!

Unknown zei

DJ Sinterklaas

Hoe opener, hoe dichter!

Waarde plaat-o-fiel, geniet van Tom op vinyl!

Anoniem zei

Wat een show he? Ongekend en wat een publiek. Zonder die 72 maagden voor Yusef had Marijke misschien niet zo lang hoeven wachten op het damestoilet, maar toch, zo'n drukte heeft ook wel wat. Lekker vol.

Anoniem zei

Geachte Dichter Des Schoënste Stad Aan De Maas en wapenbroeders,

Ondanks het feit dat ik gewend was aan massahysterie, bij terugkomst na een van mijn literaire kruistochten. Het randgebeuren voor, tijdens en na de 'Open-Dicht Poetry Slam,' overtrof alles. Bedankt O dappere medestrijders voor uw complimenteuse reacties. Gij waart een grote stimulans om mijn 'poëtisch talent' d.m.v. meer deelnames aan dergelijke slams ook mijn nerveusiteit beheersbaarger te maken. Ik zie Uw uitnodigingen gaarne tegemoet. Dank voor deze prachtige opsteker in de vorm van deze wisseltrofee 'Den Parelmoeren Slamfamilie Urn. Helaas is mij tijdens mijn nachtelijke terugreis alle as uit deze urn gewaaid maar ik vul hem wel op met achteras.

Mijn welgmeende, edele groet,

De Koene Ridder aka John (van Wiel vanne Paet oet Steyl) Stoffels.

PS. Marijke heeft nog geluk gehad tijdens het toiletbezoek. Het waren eerst 76 maagden.

Avé!!