De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh

Ook hier is de bundel 'De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh' te bestellen. Deze bundel, met een sarcastische cyclus van tien tragische liefdesgedichten plus vier bonus tracks kost € 7,95 ex. verzendkosten à € 2,50. Bestellen kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar widaan@gmail.com
Vermeld in de onderwerpbalk 'bestelling bundel'. Ook is de bundel te koop bij optredens, zie daarvoor de lijst aan de linkerkant van deze pagina.
Bovendien is er een aantal verkooppunten van de bundel. De lijst wordt uitgebreid, maar de bundel is nu al te koop bij:
- Boekhandel Wilbro, Tegelen en Venlo
- Muziekwinkel Sounds, Venlo
- Museum Van Bommel Van Dam, Venlo
- Kantoorboekhandel van Heel, Tegelen
- Galerie New Untitled, Venlo
- Wijncafé Vin l'Eau, Venlo
- Boekhandel Koops, Venlo

dinsdag 24 maart 2009

Categorie: liedjes die HEEL HARD gedraaid moeten worden



(even doen dus)

vrijdag 20 maart 2009

Youtube hoera

Vanaf heden zijn er weer twee nieuwe filmpjes te bewonderen op Youtube waar mijn gezicht in voorbij komt.
Het eerste filmpje, gemaakt door niemand minder dan Quirien van haelen tijdens Open/Dicht 2009 in Roggel, betreft een imitatie van Gerrit Komrij die ik deed voor een uitverkochte Sjor in het kader van de Literaire Playbackshow.



Het tweede filmpje is een door een anonieme fan gemaakt filmpje bij het spetterende lied dat de SPECTACULAIRE DAANDOESBORGH.NL VALENTIJNSDAGACTIE heeft gewonnen: DAAN door Nettie Rakettie & de Scooters.




Beide filmpjes zijn ook te vinden in de videobalk bovenaan deze website, waar steeds enkele willekeurige Youtube filmpjes te zien zijn waar mijn naam aan gekoppeld is. Veel kijkplezier!

dinsdag 17 maart 2009

Nieuw stadsgedicht

Uitvaart van Shinkichi Tajiri

Leg een zachte witte lelie
op zijn borst
En een roestvrijstalen slijpschijf
op zijn linkerknie
Geen stoere ronin kon het schepperslijf
beschermen tegen dood van binnenuit
en dan moet het lichaam sterven

Met metaal heeft hij geworsteld
als zijn lichaam
heeft er knopen in gelegd
(kunst is een gevecht
van liefde)
en heeft zijn forten opgetrokken

Hij verhuist nu
van zijn kleine afgeleefde kamer
over tuinen en kastelen
- en de lucht zal trillend zingen -
naar duizend ijzerwachters

woensdag 4 maart 2009

De publieke bestelling

Vandaag (dinsdag) bij De Wereld Draait Door was Eva Jinek de tafeldame, voor mij een reden om maar weer eens naar DWDD te kijken. Nu had ik dat gisteren ook al gedaan, dit keer vanwege Jan Mulders ergernissen van de maand, eigenlijk ben ik een regelmatige DWDD-kijker die het nodig vindt elke dag een excuus te verzinnen.

Maar goed. Na Fokke en Sukke schoven aan 'vier leden van Wakker Nederland'. Dat zijn er 50.000 en als deze vier een gelaagde steekproef vormen dan is 25% Bekende Nederlander, 25% is een soort randbekendheid, 25% is een lokale bekendheid, 25% is 'gewone burger' en 75% is proletariaat. De enige die ik niet tot het proletariaat schaar is Thomas Lepeltak omdat, en ik ga mijn best doen om dit niet homo-erotisch te laten klinken, hij zo'n leuke lach heeft. Niet per se charmant, maar het geluid is zo innemend. Helaas voor mij vond Thomas Lepeltak echter dat er om het feit dat de idiootste baggerkrant van Nederland een publieke omroep wilde beginnen en het er nu alle schijn van heeft dat dat gaat lukken weinig te lachen viel.

Wie waren er aangeschoven?
1. Een of andere barvrouw die niemand kent en de Telegraaf leest.
2. Een of andere Amsterdamse volkszanger die niemand kent en de Telegraaf leest.
3. Thomas Lepeltak, in de woorden van Matthijs van Nieuwekerk 'een Telegraaf-coryfee', die stiekem niemand kent en de Telegraaf leest.
4. De immer zwakzinnige Henny Huisman die in zijn Snuitje-periode nog wel iets koddigs had maar de Telegraaf leest.

Deze mensen gingen verdedigen dat Wakker Nederland een goed idee is. Het idee, voor de duidelijkheid, is om het SBS6 publiek een stem te geven in de publieke omroep. Ik sta niet achter dit idee, het SBS6-publiek heeft aan SBS6 al zendtijd genoeg, en als ze zich vervelen kunnen ze altijd nog proberen RTL4 te begrijpen, of gewoon de Telegraaf nog een keer lezen (voor alle duidelijkheid: het is NIET mijn mening dat RTL4 een hoog intellectueel niveau heeft).

Barvrouw vond de publieke omroep te rechts, dat had namelijk in de Telegraaf gestaan. Levensliedzanger wilde meer ouderwets gezellige programma's voor het hele gezin. Hennie wilde weet ik niet meer precies, maar de publieke omroep was te rechts. Thomas Lepeltak begon een verhaal over de VARA en de AVRO die ten onrechte met de NOS en de NPS samenwerken maar niemand luisterde echt. Het werd pas mooi toen Eva Jinek bozig reageerde op een opmerking over het Belgische journaal, ze werd ervan beticht dat nooit te kijken maar ze kijkt dat heel vaak. Het Belgische journaal deed trouwens zijn intrede na een eng stukje argumentatie uit de mond van Lepeltak die eigenlijk beargumenteerde dat de Belgische TV beter is omdat ze meer beelden van allerlei nare rampen laat zien. De Telegraaflezer is de ramptoerist.
Dit momentje was een mooi uitgangspunt voor Eva (of Matthijs, als hij kloten had) om even terug te bijten, en fijntjes uiteen te zetten waarom de Wakker Nederland vrienden terug naar huis moeten. Eva Jinek had al even laten vallen dat er geen concrete geluiden van Wakker Nederland uitgingen maar vergat dat dat argument bij het ontmantelen van Geert Wilders' politieke agenda ook al niet aankwam bij de Telegrafen.
Helaas, even dacht ik dat er iemand op ging staan en ging zeggen dat het al erg genoeg is dat sommige mensen uit een soort plichtsgevoel de Telegraaf wel als een serieus medium zien en bijvoorbeeld de Story niet terwijl het verschil ver te zoeken is, en dat het laatste wat we willen wel gesubsidieerde afstompingspropaganda is. Ik werd teleurgesteld.
Ik werd nog een keer teleurgesteld door Ivo de Wijs, die begon over het olifant-voorbeeld (dat had ik nog niet uitgelegd. Schijnbaar is er een olifant gestruikeld ergens, en is dood gegaan of zoiets. Ik moet bekennen dat ik dit wereldschokkende nieuws gemist heb - en daardoor een telefonisch grapje van een niet nader te noemen cinéast niet begreep - maar de Wakker Nederland vrienden vonden dit een goed voorbeeld van belangrijk nieuws dat die enge rechtse publieken onderbelicht lieten. Matthijs en Eva sputterden in unisono dat de olifant wel vier keer voorbij was gekomen. Ik weet niet of ik dat gegeven erger vind, of het feit dat de olifanten van de toekomst, als het aan de Telegraaf ligt, nog vaker getoond moeten worden. Update: het NOS journaal meldt dat olifant Annabel aan artrose leed, en verlamde na een nekwervelbreuk. Belangrijk.). Ivo de Wijs, dacht ik, ging vertellen dat die olifant helemaal geen fucking nieuws is, en dat ze niet zo moeten zeuren, maar Ivo de Wijs (was ik even vergeten) is tegenwoordig een Greenpeace, en wilde op de valreep nog even kwijt dat olifanten helemaal niet in Nederland thuishoren.

Het was een tijdje geleden een van Matthijs' hobbies om Willem Middelkoop elke avond te laten vertellen dat we rustig kunnen gaan slapen. De opkomst der horden van vanavond is het grootste argument tegen die belofte. Slaap niet, waak.

Instant update: Na de late herhaling van De Wereld Draait Door schakel ik over naar Pauw en Witteman en Jeroen Pauw maakte een grapje. Dat heeft an sich niet zo veel nieuwswaarde maar Pauws grap was een reactie op een filmpje waarin Johnny de Mol knuffelt met een dame die het Down-syndroom heeft. "Een van deze mensen is Johnny de Mol." Vond ik een leuke grap.