De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh

Ook hier is de bundel 'De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh' te bestellen. Deze bundel, met een sarcastische cyclus van tien tragische liefdesgedichten plus vier bonus tracks kost € 7,95 ex. verzendkosten à € 2,50. Bestellen kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar widaan@gmail.com
Vermeld in de onderwerpbalk 'bestelling bundel'. Ook is de bundel te koop bij optredens, zie daarvoor de lijst aan de linkerkant van deze pagina.
Bovendien is er een aantal verkooppunten van de bundel. De lijst wordt uitgebreid, maar de bundel is nu al te koop bij:
- Boekhandel Wilbro, Tegelen en Venlo
- Muziekwinkel Sounds, Venlo
- Museum Van Bommel Van Dam, Venlo
- Kantoorboekhandel van Heel, Tegelen
- Galerie New Untitled, Venlo
- Wijncafé Vin l'Eau, Venlo
- Boekhandel Koops, Venlo

woensdag 27 februari 2008

www.billythekiddocumentary.com

Een dag voor Dylan plat gaat resideert het subject van dit weblog nog allerrustigst in Amsterdam. Het huiswerk is gedaan, het bier is gekocht, de film ligt klaar: niets kan een rustige avond op de Fritz Conijnstraat nog in de weg staan.

Ik had al een halve litanie over mijn stressvolle dag van morgen getypt, maar heb nu toch besloten in de stijl van mijn aanhef verder te gaan en vandaag over rustige dingen te praten.

Enige tijd geleden, ik meen vorige week dinsdag, keek ik naar Canvas. Zoals u wellicht weet is Canvas een subdivisie van een der Belgische TV-zenders. Ik keek dus naar Canvas en wat zag ik daar: een documentaire.

Ik kijk de laatste tijd vaker naar documentaires. Tot voor kort was de mooiste documentaire die ik ooit gezien had er een (die ik overigens ook op Canvas zag) met home-video's die Eva Braun maakte van Hitler en consorten tijdens hun verpozen in de Alpen. Noem mij geen nazi, het perspectief van een menselijke Hitler dat deze documentaire bood (hij doet op een gegeven moment zelfs een dansje) zou eenieder verbazen.

De documentaire die zich vorige week echter voor mij ontvouwde deed Hitler's horlepiep verbleken. Hier werd een portret geschetst van een 15-jarige jongen genaamd Billy, die opgroeit in een klein dorpje in Maine. Billy is, zo zegt hij zelf, anders. Andere hersenen heeft hij. In de woorden van anderen is Billy een hoogbegaafde jongen met ernstige concentratieproblemen en het syndroom van Asperger. Weer anderen zouden volstaan met het woord 'weirdo'.

Zelden zag ik het concept van de grote vis in de kleine vijver zo hartverscheurend uitgebeeld (getuige onderstaand gedicht dd. afgelopen zondag). Kijk eens op de website, kijk eens naar de trailer en houd dit blog in de gaten. Zodra de DVD uit is ga ik daar zeker melding van maken.

Wie de film wil zien zal naar Londen of naar Belfast moeten, verder is de film nergens in Europa te zien. Gelukkig word ik zoetgehouden met de aankomende DVD-release.


Billy

Waar de huizen nog van hout zijn
En de straten nog verlaten
Wandel jij.

Waar de diner nog van formica,
De skelter in een schuur
Waar de mannen in een rijtje
voor de gevel van de kroeg

Waar de jongens fietsen
En de meisjes borden spoelen
Waar de jongens voor de meisjes
jongens breken
En de meisjes als de broers het
toestaan met de jongens hand in hand

Daar jij, Billy karatepak
Billy AC/DC zonder shirt
gitarenman
Billy met het staartje Billy met
de fiets

Daar waar de huizen nog van hout zijn
Heb jij alles
Meer nog niets

maandag 18 februari 2008

Juryrapport

Het is zo ver. De uitslag van de Spectaculaire Daan Doesborgh.nl Valentijnsdagactie is bekend!

Er waren prijzen te winnen in drie categorieën:

- Knip- en plakwerk
- Groepsdeelname
- Special Effects

Allereerst wil de jury twee eervolle vermeldingen plaatsen. De eerste eervolle vermelding is voor BERNARD MARTENS uit VENLO die per email drie prachtige liederen opstuurde (waaronder het aan de actie verbonden gedicht). Ofschoon deze ontboezemingen de jury diep geroerd hebben waren inzendingen die niet per post kwamen uitgesloten van deelname. Toch wilden wij deze geste van creativiteit niet onopgemerkt laten.

Dan is er een eervolle vermelding voor SUNITA RASOULI uit WAAR WOON JIJ EIGENLIJK, SEVENUM OF ZO? die schitterde in afwezigheid. Ondanks een enthousiaste aankondiging van deelname heeft ons geen brief/kaart bereikt.

Nu het moment waar u allen op wacht: de bekendmaking van de prijswinnaars!

In de categorie knip- en plakwerk gaat de prijs naar de inzending van E. BULKE! Door subtiele toevoeging van zonnetjes, wolkjes en tekstballonetjes werd de ansichtkaart een ware lust voor het oog. Extra punten werden toegekend voor de geile opa met de grote lolly links op de kaart.

In de categorie groepsdeelname gaat de prijs naar EVA, EVELINE EN RIANNE die zich uiterst ijverig hebben getoond door kaart en envelop uitbundig te versieren, en daarnaast een extra vel met niet slechts de relevante passage maar zomaar het hele gedicht toe te voegen. Extra punten werden toegekend voor het prachtige handschrift waarin het adres was opgesteld.

In de categorie Special Effects tenslotte gaat de prijs naar de al eerder op dit weblog vermelde ANONIEME INZENDING van INE VAN WAART uit HET PITTORESKE ZAANDAM die de jury verbijsterde (lees: bedwelmde) met een zwaar geparfumeerd schrijven. Extra punten werden toegekend voor het element van spanning dat de anonimiteit van de inzending met zich mee brengt.

De prijswinnaars worden te zijner tijd benaderd om hun cadeaux in ontvangst te nemen. De redactie wil de overige 248 inzenders bedanken voor hun deelname, en vooral ook aansporen volgend jaar weer mee te doen!

donderdag 14 februari 2008

Ramp

Het is donderdagavond, 18:04 en een lichte paniek maakt zich meester van de bewoners van het anders zo rustige flatje, beter bekend als Fritz Conijnstraat 26/2.
"Er is een probleem met de post" weet Daan te melden.
"Een probleem met de post?"
Ja, er was inderdaad een probleem met de post. Dat had Daan goed gezien. Er was een brief gearriveerd. Toen Daan deze brief uit de brievenbus haalde wist hij: dit is geen gewone brief. Om te beginnen waren er diverse hartjes aangebracht op het oppervlak der envelop. Daarnaast rook de brief verdacht veel naar een heerlijk soort parfum.
Tot dusver geen probleem. Maar toen...

... las Daan het adres. Zijn ogen werden groter. Hij voorzag het probleem. Zijn machtige brein werkte op volle toeren maar kon geen oplossing vinden voor wat daar stond.

Mijn Valentijn
Fritz Conijnstraat 26 / 2h
1063 CE Amsterdam

Drie bewoners, een brief. Een bloedbad was geen optie, de overlevende zou ruzie met de huisbaas krijgen.
"Zal ik hem dan maar open maken?" opperde Daan voorzichtig. Ja, dat was goed.
Met behendige vingerbewegingen hanteerde Daan de briefopener, met wie hij samen al zo veel postgeheimen had onthuld.

Zo opgelucht als men was na het lezen van de eerste regel, die het probleem onambigu oploste (lieve Daan,) zo steeg Daan's bloeddruk terwijl hij verder las. De inhoud van de brief zal ik u besparen, maar hij was poëtisch, gevoelig, lichtelijk melancholiek, o, alles wat men van een brief kon wensen. Vlug draaide Daan de envelop om. Tot zijn ontsteltenis was de achterzijde leeg. Geen afzender. De brief was eenvoudigweg ondertekend met 'je Valentijn'. Wat nu?

Het probleem werd alleen maar groter. De strekking van de brief was, dat Daan vanavond moest komen, anders zou het voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat een passionele relatie niet tot de mogelijkheden behoort. het koude angstzweet brak de wanhopig alleenstaande Daan uit. Geen naam. Geen adres. Geen locatie. Geen tijdstip. Maar wel een afspraak.

Tot op heden blijft deze ramp onopgelost. Dan volgt nu mijn agenda voor vandaag en morgen.

Locatie Activiteit Duur
Fritz Conijnstraat Eten/TVkijken/ slapen 18:50-10:15
PC Hoofthuis College 11:00-13:00
Fritz Conijnstraat Biezen pakken 13:30 - ongeveer 14:13
Station Sloterdijk Trein pakken ongeveer 14:19-14:28
Trein Reizen 14:28-16:43
Station Venlo Wachten op auto hopelijk niet te lang
Ouderlijk huis Eten ?-?
Fiets Op weg naar wijncafé ongeveer 21:00-21:30
Wijncafé Bacchanaal 21:30-02:00

Statistiek

Ach en wee. Het is zo ver.

Vanuit een door reclame belegerd Amsterdam spreek ik u toe, Jan de Hoop informeerde Nederland vanmorgen al over de uitgeroepen noodtoestand: Valentijnsdag is begonnen en eenderde van de Nederlanders is van plan zijn of haar geliefde in het zonnetje te zetten.
Leuk hé?

Ik sprak gisteren iemand die fel gekant was tegen mijn opvatting over Valentijnsdag als verjaardag van de commercie. Valentijnsdag is helemaal geen commerciele uitbuiting. Oh nee?Hier komen de cijfertjes!

In 2005 had Nederland volgens het Ruimtelijk Planbureau 2.5 miljoen alleenstaanden. Laten we die eens niet meetellen (geen paniek, ik kom hier op terug). Houden we 9.5 miljoen lieden over plus ruwweg 4 miljoen kinderen en jongeren.

Laat ons er nu van uit gaan dat onder die 4 miljoen minderjarigen ook eenderde een kaartje koopt. Een kaartje kost op de website van meneer Hallmark tussen de 3 en de 5 euro. Gemiddeld dus 4 euro (oh ik ben dol op slechte kansberekeningen, maar het gaat om de schokkende resultaten). 1.3 miljoen jongeren en 3.2 miljoen volwassenen kopen dus een kaartje à 4 euro. Dat is 5.200.000 + 12.800.000 (in cijfertjes lijkt het meer) = precies 18 miljoen euri in de pocket van meneer Hallmark. maar dit is nog niet alles! De vrijgezellen, hoeveel vrijgezellen kopen een kaartje op Valentijnsdag? Nou, allemaal natuurlijk. Huppakee, daar komen weer 10.000.000 euro, en de teller voor onze kaartenfabrikant blijft vrolijk staan op 28 miljoen euro.

Dit is waar de statistiek echt helemaal ophoudt. Maar we speculeren verder. Hoeveel procent zou een bloemetje kopen? Geen idee, maar in 2005 ontving de bloemenboer 54.000.000 euri van Nederland. In 2001 was dat nog 50 miljoen. Inmiddels moet dat toch wel minstens 60, zo niet 70 miljoen zijn, toch?

Was u al onder de indruk van deze multicomplexe berekeningen en schokkende uitslagen? Nou, houd u vast: ik heb de chocolade, spekjes, knuffels, massageolie, condooms en andere prullaria nog buiten beschouwing gelaten.

Daarbij (om toch nog even écht bewijs te leveren) op Valentijsdag was de omzet in de bloemenhandel 54 miljoen euro. In de vijf koopdagen voor Valentijnsdag was dat 60 miljoen euro. Op een dag verdient men dus bijna evenveel als in vijf dagen. Dat is nog eens feest voor de commercie.

U ziet, het harde bewijs is geleverd: Valentijnsdag zuigt.
Ik stel dan ook voor dat de Nederlandse regering mij voortaan alle statistieken laat berekenen, want zoals hierboven te zien is zijn mijn methodes veel eenvoudiger dan die van het CBS.

Nu zal ik u, volk van Nederland, niet verder lastigvallen, opdat u verder kunt knuteselen. Alle kaarten die morgen arriveren worden immers ook nog meegenomen in de beoordeling voor de Spectaculaire Daan Doesborgh.nl Valentijnsdagactie!

zondag 10 februari 2008

De Spectaculaire Daan Doesborgh.nl Valentijnsdagactie!


Hoeraaaa! Het is weer bijna Valentijnsdag! De dag waarop de gehele commercie zich aftrekt bij de gedachte aan een bont pluimage aan proleten die deze dag als aanleiding zien tot het verklaren van de liefde aan een bloedmooi persoon.

Zo ook ondergetekende!

(Zo ook slaat overigens terug op wat de proleten doen, niet op het aftrekken der commercie. Voor de goede orde.)




En om deze fantastische, authentieke, ambachtelijke feestdag op gepaste wijze te vieren organiseert de redactie van www.daandoesborgh.nl, www.stadsdichtervenlo.nl en stadsdichtervenlo.blogspot.nl de


SPECTACULAIRE DAAN DOESBORGH.NL VALENTIJNSDAGACTIE!


Wat moet u doen? Het is eenvoudig. Ergens verstopt op deze website vindt u het gedicht Helaas.

Dit gedicht bevat een 'wanhopige liefdesverklaring'. Al wat u hoeft te doen is deze wanhopige liefdesverklaring op een zo origineel mogelijke kaart toe te zenden aan MIJ (adres is ook verstopt op deze website). De een stuk of wat origineelste inzenders ontvangen een fantastische prijs! Vergeet niet naam en emailadres op uw inzending te vermelden!


OH JA? WAT KAN IK WINNEN DAN?

De winnaars worden op drie wijzen gehuldigd.


1. Een eervolle vermelding op deze spectaculaire site.

2. Een kusje van niemand minder dan Daan Doesborgh

3. Een Fles Poezie uit het project Château Q-pier dat Daan Doesborgh afgelopen zomer organiseerde met Galerie New Untitled. Zie het berichtenarchief voor meer info over deze flesjes.




Dat is eigenlijk alles wat u weten moet. Dan nu de algemene voorwaarden.

1. Alleen inzendingen per post komen in aanmerking voor de prijs.

2. Niet-gefrankeerde poststukken worden uitgelsoten van deelname.
3. Indien meerdere poststukken van een persoon arriveren wordt een willekeurige inzending in beoordeling genomen.

4. Poststukken die eerder dan 13 of later dan 15 februari arriveren maken geen kans meer op een prijs.

5. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

zaterdag 9 februari 2008

The Man in Me

Afgelopen woensdag heb ik een geweldig optreden gehad, met het meest fantastische publiek dat ik me wensen kon. Vooral Vibeke was erg enthousiast. Liefhebbers kunnen het optreden terugluisteren bij mij thuis, graag wel vooraf even bellen.

Tot die tijd


<3 THE BIG LEBOWSKI

http://www.youtube.com/watch?v=tt0ByaO6xdM&feature=related