De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh

Ook hier is de bundel 'De Reeds Beweende Liefdes van Daan Doesborgh' te bestellen. Deze bundel, met een sarcastische cyclus van tien tragische liefdesgedichten plus vier bonus tracks kost € 7,95 ex. verzendkosten à € 2,50. Bestellen kan door eenvoudigweg een mailtje te sturen naar widaan@gmail.com
Vermeld in de onderwerpbalk 'bestelling bundel'. Ook is de bundel te koop bij optredens, zie daarvoor de lijst aan de linkerkant van deze pagina.
Bovendien is er een aantal verkooppunten van de bundel. De lijst wordt uitgebreid, maar de bundel is nu al te koop bij:
- Boekhandel Wilbro, Tegelen en Venlo
- Muziekwinkel Sounds, Venlo
- Museum Van Bommel Van Dam, Venlo
- Kantoorboekhandel van Heel, Tegelen
- Galerie New Untitled, Venlo
- Wijncafé Vin l'Eau, Venlo
- Boekhandel Koops, Venlo

donderdag 17 januari 2008

Ruimtegebrek

De stilte op het weblog is haast te snijden als er plotseling, als een donderslag bij heldere hemel, een nieuw bericht verschijnt. Geen van de vijf lezers nam ooit nog de moeite om te kijken, immers, er gebeurde al maanden niets.

Zo ook in Venlo. Vijf maanden heeft het geduurd voordat men verblijd werd met een nieuw stadsgedicht. Vij maanden, een periode van afwezigheid die het toch wel vereist even bij te praten.

Voor wie het gedicht las in de krant staat hieronder even de correcte versie. Voor wie het krantengedicht zorgvuldig bewaard heeft is het aardig het eens naast onderstaande tekst te leggen. Het eerste dat opvalt is dat in de krant de regels "Vecht, partizanen / en red de traditie" groter gedrukt zijn. Dat dat hier niet mogelijk is ligt aan deze berichteneditor.

Een tweede verschil ligt aan het einde van de derde strofe. Deze eindigt niet, zoals in de krant, met de eerder geciteerde regels maar met twee woorden (Venlo vereert) die in de krant bij de volgende regel (Vastgoedbeheer en papierwerk)waren gevoegd.

Dank u, o almachtige krant, voor deze afdoende oplossing voor een gedicht dat één regel langer is dan het geplande kader. Dichten kan je zelf!

Bijpraten

Houwitsers en degens
Hakt VVV naar de middenmoot
Voetballend Nederland
Met open mond
langs de zijlijn
fluistert
Venlo presteert

Takelbouw shovels
en hopen zand
Gaten waar ooit
de Maasboulevard
Tentje van plastic
en plakband
en touwtjes
en houtjes
Venlo staat stil

Rol serpentines en maskers
Een Stad in de aanloop
naar bier en satire
Vecht, partizanen
en red de traditie!
Venlo vereert

Vastgoedbeheer en papierwerk
We wachten en wachten
Maar straks dan toch
Vrijstaat Nedinsco
Zo lang als het duurt
Het duurt al zo lang

Venlo wacht af